Om grundarna

OM ASSAR

Ålder: 10 år

Vad är din favoritsport: Fotboll, brottning och golf

Vilket är ditt favoritspel? Fortnite och CS GO är spel som jag gillar. Jag tycker dem är roliga och lite olika. 

Varför DayHack? För att barn ska också känna känslan att spela en dag utan sina vuxna direkt säger att "Du får inte spela mer". Det har hänt mig ganska många gånger. 

Jag tycker också att det saknas spelevent för barn. DreamHack är ju mer för äldre barn och jag vill inte att vi som är yngre ska behöva vänta. 

Hur är det att vara företagare som 10-åring? Det känns bra. Det är ganska mycket jobb, men det är värt det. Jag vill visa att även barn kan driva företag - Kids Power!

Vad har du för drömmar med DayHack? Att det ska bli stort. Min största dröm är att arrangera DayHack i New York City för många barn och sprida glädje i världen. Det skulle liksom vara..... a dream.

"Dröm stort, men börja litet." Det har jag fått lära mig av min coach Marcus.

OM OLIVIA

Ålder: 13 år

Vad är din favoritsport: Fotboll och fridykning

Vilket är ditt favoritspel? Fortnite! 

Varför DayHack? För att många barn inte kan gå på Dream Hack så kan man gå på DayHack istället. Det är även en plats där man kan ha roligt och träffa nya kompisar.

Jag vill också att allt flera tjejer ska bli intresserade av att spela. Gaming är ingen "kill grej".

Vad är roligast med att driva DayHack som 13-åring? Det är roligt att testa något som man aldrig har testat förut och utveckla sig själv. 

Vad har du för drömmar med DayHack? Att kunna få jobba med DayHack i framtiden. Att få fler tjejer att bli motiverade att spela och komma på DayHack.  

Att många barn och ungdomar känner till vad DayHack är, var man än är i världen. Då måste vi göra event runt om i världen.

 

© Copyright Dayhack for kids