Information till dig som förälder

Här kommer succesivt publiceras mer information om eventen allteftersom det fylls på av aktiviteter, turneringar, hemliga gäster och annat som kommer att ske under dagen.

DayHack for kids är en ideell förening som syftar till att främja barns och ungdomars intresse för e-sport, gaming och spelutveckling. Föreningen vill genom sin verksamhet bidra till att öka jämställdhet inom e-sport och spelutveckling, motivera barn till rörelse och fysiska aktiviteter samt bidra till en positiv syn på gaming och e-sport i allmänhet. 

Inom ramen för föreningens verksamhet genomförs under 2019/2020 ett projekt där två gaming-event kommer att genomföras. 

Det första eventet äger rum den 29 februari 2020. Alla barn mellan 8 och 14 är välkomna att vara med på eventet. Det som krävs är att man anmäler sig via hemsidan och betalar in anmälningsavgiften samt att man tar med sig den dator eller x-box som man vill spela på. Man behöver även ta med sig hörlurar, mus och musmatta. Detta kommer även finnas till försäljning på plats om man saknar något. 

Vi är många funktionärer som kommer att hjälpa barnen. Varje barn och förälder kommer att få veta vilken person som har ett särskilt ansvar för just det barnet. Som förälder får man vara beredd på att hjälpa sitt barn att komma på plats och installera sin dator med mera. Tekniker kommer att finnas på plats för att installera tekniken. 

Vi vill gärna att föräldrar stannar kvar en stund, eller kommer förbi senare. Inte för att det behövs utan för att det kan vara kul även för föräldrar att få en inblick i barnens värld av e-sport, gaming och gemenskap. Det kommer finnas möjlighet för föräldrar att prova på barnens spel och kanske köra en turnering. Det kommer finnas kaffe, fika och ”föräldrahäng” för dem som vill.

När det gäller vad era barn får spela är det viktigt att ni som föräldrar har godkänt de spel som barnen har laddat ner på sina datorer. Det finns åldersgränser på spel och det är upp till er föräldrar att avgöra vilka spel era barn får spela. Informera era barn att de måste ladda ner de spel som de kommer att spela under eventet. DayHack kommer inte att ladda ner några spel åt barnen på plats. När det gäller turneringar så behöver ni vid avlämning av ert barn godkänna vilka turneringar era barn får delta i. Även i dessa spel finns det åldersgränser. Vår filosofi är att barnen får spela de spel som föräldrarna godkänt dock kommer vi inte godkänna att det spelas spel framår som olämpligt för barn.

Under dagen kommer barnen att serveras två måltider, lunch och middag, samt fika, frukt och godis. Det kommer att finnas vegetariska alternativ. Hör av er om det är något vi behöver veta kring kosten.

Har ni några frågor eller funderingar hör av er till oss på info@dayhack.se.

Vanliga frågor

Här hittar du svar på några av de vanligaste frågorna. Hittar du inte vad du söker. Tveka inte att kontakta oss på info@dayhack.se

Ja, du behöver ha media en egen dator eller x-box för att kunna vara med på eventet.

Vid incheckningen kommer du att få din plats och vi kommer att placera er utifrån vem/vilka du vill sitta med samt vilka spel du kommer att spela. Det är roligt att sitta med sin kompis, men det är också roligt att lära känna nya kompisar. Därför kommer vi ha ”bordsöar” med ca 12 – 16 barn vid varje ”ö”. Varje ”ö” har en bordsvärd som kommer att finnas för att hjälpa till med smått och stort.

Det är fortfarande under planering. Maila gärna in dina önskemål. Eftersom det varit populärt med turneringar kommer vi fylla på med fler turneringar. Den turnering som är klar är Mario Cart turnering. Följ oss på Instagram och håll dig uppdaterad om vilka turneringar som kommer.

När du checkar in på morgonen kommer du att tillfrågas vilka turneringar du vill delta i. Fundera gärna på förhand vilka turneringar du vill vara med i. Din bordsvärd kommer också att kunna hjälpa dig att anmäla dig till någon turnering m du bestämmer dig sent.

Vilka priser det blir beror på vilka sponsorer vi kan få. Vi tror att det kan bli riktigt bra priser även i år.

Dayhack 2020

22 FEB 2020
SNAPPHANEHALLEN | KNISLINGE

Läs mer